Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybářský tábor 2012

 

Rybářský tábor U Čudly 2012

9.7.- 13.7.2012

 

Letošní táborové dny utekly jako voda.

V pondělí jsme se vydali na výlet do Poděbrad. Nejprve jsme v parku posvačili a abychom si ukrátili čekání na parník, zkusili ve skupinách vyměnit obyčejnou bramboru od kolemjdoucích za cokoliv. Dařilo se, vítězný tým provedl výměnu dokonce sedmkrát.

Po malém občerstvení jsme vyrazili na parník. Cestou na soutok Labe s Cidlinou jsme si odpočinuli a obdivovali plavební komoru. Chvilku trvalo, než nás i s lodí nejprve zvedli a při zpáteční cestě zase snížili hladinu, takže jsme v pohodě dorazili opět do přístavu. Na dětském hřišti jsme si pohráli a hurá zpátky do Dymokur na oběd. Nejoblíbenější hrou toho dne byla hra na trestance. Každý měl na čele číslo a po určitou dobu nesměl být hlídkou spatřen. Rada na závěr: před včelím rojem se moc schovat nedá! Ale vše dobře dopadlo.

Navečer se všichni táborníci přemístili do Ledců, do nádherného kaňonu uprostřed přírody. Tušíme, že rodičům se ani nechtělo odjet, ale tábor je jen pro děti.

Postavit stany, usalašit se se všemi rybářskými věcmi a hurá na ryby. Kdo vydržel, úlovku se dočkal. Nádherní kapři a amuři zdobí jistě nejeden dětský pokoj na fotkách. Zdravotnice Lucka ošetřila jen pár drobných zranění, zásah sekyrkou a podobně

Kuchařka Marcelka za námi dorazila s dobrým obědem a svačinkou. Navečer jsme museli balit a s rodiči se jelo domů.

Ve středu ráno začala přprava na čtvrteční bitvu. Z kartonů jsme sestavili hradby a celé je pomalovali. Z dálky vypadal jako opravdový kamenný hrad. Když kolem deváté vylezlo sluníčko, vyjeli jsme na výlet do Kolína do venkovního bazénu. Počasí s námi trochu laškovalo, ale otužilci jezdili na tobogánu téměř bez přestávky. Na dopravním hřišti jsme si rozdali závod na motokárách. Chápeme, že tu na hřišti existují nějaká pravidla, která se mají dodržovat. Neposední jezdci byli při polapení ztrestáni- chvilku museli dělat pouze chodce Po návratu opět dobrý obídek a doladění hradeb.

Ve čtvrtek jsme využili nabídky a jeli jsme si zachytat do sousedního revíru v Rožďalovicích. Rybník  Hasina se zdál dobře zarybněn, největší stěstí na úlovky měla naše tábornice Karolínka a Kubík. Tahali jednoho kapříka za druhým. Největšího kapra vytáhl Láďa.

Odpolene se začali sjíždět rodiče a přátelé rybářů, přivezli bojová plavidla a něco dobrého na grilování. Ve čtyři hodiny začala po dluhém váhání již 3. bitva v Dymokurském Karibiku. Počasí nám totiž moc nepřálo, ochladilo se a šla jedna deštivá přeháňka za druhou. Byl to mazec.Bojovníci statečně dobývali hrad, snažili se útočit na velitelský můstek. Samozřejmě se jim povedlo mnoho přesných zásahů šrotovou koulí, syrovým vejcem atd. Za odměnu jsme je ze zhora parádně pokropili z hasičské hadice, kečupová a hořticová břečka byla též dobrou zbraní.

Bitva skončila. Hrad dobyt. Sladká dobrota pro bojovníky. Společné promítání v rybářské klubovně. Výborné hamburgery od milé Marcelky. Ukládání ke spánku na karimatkách v Čudle... Vytrvalci v zimních bundách v bivaku u vody... zima jako blázen

 

Páteční ráno...noc přečkali všichni bez úhony...

Dopoledne se bavíme různymi soutěžemi v Čudle a pak i venku... zkusili jste třeba co nejrychleji vypít vodu z kelímku bez pomoci rukou? No byla to velká legrace.

Sváteční oběd...bez chybičky.

A je to tu. Vše poklidit, uklidit, rozebrat věci... jako tradičně, spousta z nich nemá majitele...

 

Děkujeme všem kteří se na průběhu tábora něčím podíleli, nebudu jmenovat, abych na nikoho nezapomněla. Děti byly úžasné, samostatné, byla s nimi legrace. Díky Vám, rodičům, že jste jim dopřáli s námi strávit pěkné chvíle u vody. A zase někdy milí táborníci PETRŮV ZDAR! Andrea a Jarda.