Jdi na obsah Jdi na menu
 


For Fishing 2014

10. 2. 2014

 

V pátek  7.2.14 jsme navštívili s rybářským kroužkem rybářský veletrh FOR FISHING v Praze. Jako každý rok se bylo na co dívat. Pro děti bylo největším zážitkem setkání s rybářem Jakubem Vágnerem, na památku si děti odnášely jeho podepsanou fotografii. Zapojili jsme se do soutěže, ve které je možné vyhrát celý den rybaření právě s Jakubem. Věděli byste, jakého největšího kapra Jakub ulovil? My rybáři to víme.

Siamský kapr

V dubnu roku 2009 směřovala expedice Jakuba Vágnera do Thajska. Jejím cílem bylo ulovení největší kaprovité ryby světa, siamského kapra. V průběhu expedice byly uloveny dva exempláře siamského kapra. Větší exemplář vážil 46 kg.

Prohlédli jsme si předměty a suvenýry z jeho cest po celém světě, různé masky a zbraně afrických domorodců, krokodýlí hlava budila velký respekt. 

Dalším zážitkem bylo testování všech možných i nemožných dipů a vůní, které se přidávají jako lákadlo na chytání velkých kaprů. Už jenom ty názvy jsou opravdu neobvyklé. Odkopaná selka a Noční můra jsou oproti letošním novinkám jen slabým odvarem. 

Náležitě jsme si to s dětmi užili, dozvěděli se opět něco nového, dokoupili rybářské drobnosti a teď už jen zbývá vydržet do prvního dubna, abychom mohli nahodit prut, usadit se do rybářského křesílka a vychutnávat jarní pohodu...Petrův zdar!


 

Náhledy fotografií ze složky For fishing 2014