Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční kapři

12. 12. 2014
Dnes jsme si s malými rybáři udělali příjemné předvánoční posezení. Vedoucí Jarda jako vánoční dárek dětem přinesl dva pěkné kapry. Společnými silami jsme je během chvilky proměnili ve vynikající pochoutku. Kapří hranolky. Pokud jste je ještě nevyzkoušeli, zde najdete recept:

Kapří hranolky

Na přípravu 4 porcí kapřích hranolek potřebujete: kapr filet 600 g, sůl 10 g, paprika sladká, česnek, kmín mletý, zázvor mletý, slaná sójová omáčka 30 g, mouka hladká 50 g, škrobová moučka 30 g, olej na smažení 200 ml

Popis přípravy kapřích hranolek

Filety z vykostěného kapra nakrájejte na delší tenké kousky, hranolky. Ty potom osolte, vetřete do nich lisovaný česnek, koření a sojovou omáčku a nechte je odležet. Kousky kapra obalte v hladké mouce smíchané s trochou papriky a škrobovou moučkou a smažte je v rozpáleném oleji. Usmažené nechte chvilku okapat v sítu nebo na papírové utěrce a podávejte. Je vhodné doplnit je studenou omáčkou například kysanou smetanou s křenem a podobně. Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši, do které vmícháte vařené kysané zelí a osmaženou cibulku čili kočičák nebo též lepenici. 

Dobrou chuť a veselé Vánoce bez rybích kostí!

 
 

Náhledy fotografií ze složky Kapří hranolky